perjantai 13. syyskuuta 2013

Maakunnat

Opettajanhuoneessa virisi ajatus tutustua koko koulun voimin tänä lukuvuonna Suomen historiallisiin maakuntiin. Maakuntalauluja tullaan laulamaan musiikkitunneilla ja Suomen 95-vuotis itsenäisyysjuhla pyörinee tämän teeman ympärillä.

Viidesluokkalaiset saivat kunnian tehdä maakunnista julisteet. Arvoimme kullekin maakunnan tai kaksi ja kertasimme tiedonhaun periaatteita netistä. Oppilaat olivat alussa melko epävarmoja, mutta kirjattuani taululle muutamia pääasioita (maakunnan keskus, asukasluku, suurimmat kaupungit, nähtävyyksiä) pääsivät he alkuun. Wikipedia oli monella auki.

Tällä kertaa keskityimme sisältöön ulkonäköä enemmän. Kertasimme myös verkkoasemalle tallentamisen. Kun tietoa oli tarpeeksi, fonttikoko muutettiin suunnilleen kahteenkymmeneen ja sivu(t) tulostettiin. Sen jälkeen oppilas leikkasi tulosteesta asiat irti ja liimasi ne haluamallaan tavalla A3-kokoiselle harmaalle arkille. Koska oppilasverkon tulostin ei tulosta värejä, olivat lopputulokset aika tyylikkäitä...

Tähän käytettiin kaksi peräkkäisen viikon oppituntia. Nyt melkein kaikki maakunnat ovat valmiita ja ripustamme ne näkyvälle paikalle koululle ensi viikolla. Mitähän muuta tämän teeman ympärille voisi keksiä?

Otan kuvia valmiista julisteista ensi viikolla!

Ei kommentteja: