tiistai 24. syyskuuta 2013

Word'in mallit

Olin jo pitänyt vastaavanlaisen tvt-tunnin kuutosille ja nelosille: Wordin mallit! Viidesluokkalaiset olivat jo aiemmin, tietenkin, tutustuneet Word-tekstinkäsittelyohjelmaan kirjoittamalla jo ekalla luokalla ensimmäisiä tekstejään. Tuttua oli kuitenkin vain kirjoittaminen, fontin ja sen koon vaihtaminen, tekstin värin muuttaminen, alleviivaus ja lihavointi. Suurin osa osasi myös lisätä kuvia.

Uutta sen sijaan olivat valmiit mallit! Myös viidesluokkalaiset innostuivat kovasti tutustuessaan kortteihin, kutsuihin, myynti-ilmoituksiin jne. Ohje oli sama kuin muillekin luokille: seikkaile ja kokeile ja jos teet jotain suhteellisenkin kunnollista, tallenna verkkoasemalle. Pari juttua tulostettiin mustavalkoisena, yhden kutsun tallensin muistitikulle ja lupasin tulostaa opettajahuoneen väritulostimella. En muuten muistanut sitä tänään tehdä! Huomenna sitten...

Olen innoissani tästä hyvin yksinkertaisesta oppitunnista. Suurimmalla osalla on kuitenkin kodeissaan tietokoneet ja Windowsin ohjelmat. Microsoftin asemasta voidaan olla montaa mieltä, mutta niillä korteilla täytyy pelata, mitkä on jaossa saanut! Uskon, että oppimalla käyttämään jotain tekstinkäsittelyohjelmaa kunnolla, on jatkossa helppoa omaksua myös muita! Joka tapauksessa hyvä tunti! Viitoset haluavat jatkaa samalla teemalla vielä ensi viikolla!

Ei kommentteja: