maanantai 7. lokakuuta 2013

Sumdog

Pidän tämän viikon keskiviikkona KuumaPOP-tapahtumassa työpajan Sumdog-matikkapelistä. Sen innoittamana sekä omat neloseni että nyt viimeisellä tunnilla viidesluokkalaiset pelasivat tänään. Tämä oli itse asiassa  vitosten ensimmäinen kerta tässä pelissä.

Lisäsin edellisen tunnin päätyttyä uuden luokan ja siihen oppilaat hirveällä höyryllä, eihän kahden viimeisen tunnin välissä ole välituntia. Oppilaita ei onneksi ole kauhean montaa, joten lisäys sujui ihan manuaalisesti kirjoittamalla, en siis lisännyt heitä minään tiedostona.

Saman tien tulostin oppilaiden salasanat ja aloin näyttää valkokankaalla, mistä on kyse. Kirjauduin yhden oppilaan tunnuksilla, näytin missä voi muokata hahmoaan, miten valitaan pelikumppanit ja mistä pelit löytyvät. Siinä kaikki.


Oppilaat menivät koneille, avasivat selaimen ja kirjoittivat ohjeeni mukaan www.sumdog.com ja kirjautuivat lapulla olevilla tunnuksillaan. Ei viidesluokkalaisille tarvinnut yhtään sen enempää opettaa mitään! He alkoivat pelata innoissaan.Joku kysyi jotain englanninkielistä termiä, mutta kun vastasin kuuluvalla äänellä, kaikki loput tuntuivat oppivan sen sitä mukaan. Sumdogissa suurin osa tehtävistä on ihan yleismaailmallisia matikanlaskuja, mutta joskus siellä on ilmaisuja kuten "Largest?", "Smallest?", "Half of...?" tai "Double...?". Ei siis mitään kovin vaikeaa.


Enpä meinannut saada viimeisiä poikia pois koneelta koulupäivän päättyessä, sen verran innokkaasti he pelasivat jalkapalloa... Siis matikantehtäviä ratkoen!3 kommenttia:

Ratatoskur kirjoitti...

Meillä kanssa oppilaat tykkäsivät Sumdogista kovasti ja kyselivät omaa sijoitustaan "tulostaulukossa". Ainoa harmitus tuli siitä, ettei peli toiminutkaan kaikilla läppäreillä kunnolla, pelin sijasta näkyi vain valkoista aluetta. Ilmeisesti Flash ei toiminut - tai jotain. Jos olet kuullut vastaavasta, kerrotko mikä auttaisi, kun tekninen tuki ei osannut sanoa tähän mitään. Meillä on käytössä Citrix-hallintajärjestelmä, mikä tarkoittaa sitä, että ope ei voi ladata koneelle mitään tai tehdä päivityksiä, mikä osaltaan hankaloittaa arkea joskus...
-Noora M.

Sari Auramo kirjoitti...

Hei! Ei ole kokemuksia kuvaamista ongelmista eikä myöskään osaamista asian tiimoilta! Meillähän on ihan perus-pc-koneita ja ohjelma on toiminut IE-ympäristössä moitteettomasti.

Anne Siirtola kirjoitti...

Tämä Sumdog lähtee huomenna kokeiluun myös meillä. Juuri loin tunnukset omille vitosille. Huomenna voisi laittaa etujoukot tutustumaan peliin, niin saavat sitten antaa hyvät vinkit muille oppilaille sekä minulle...joka olen ihan keltanokka näissä peleissä :D Ihana kun on tällaisiakin blogeja!