maanantai 19. elokuuta 2013

Origameja

Viitosilla oli kuvaamataidon tunti. Opetan heille vain yhden viikkotunnin kuvista ja aion käydä koko maapallon läpi teettämällä aina jonkin sen alueen innoittaman työn. Nyt elokuussa ei ole kuin kaksi tuntia, joten aloitamme vähän vaatimattomasti Kauko-Idällä ja origameilla.

Oppilaat istuivat pareittein koneilla, avasivat YouTuben, kirjoittivat hakusanaksi "Origami fish" ja valitsivat sitten haluamansa videon. Sitä sitten sopivasti pätkimällä he askartelivat kalojaan. Videoita oli eri tasoisia, eli jokainen pari sai valittua heille sopivan. Ainakin erehdyksen kautta...

Eli näinkin voi tvt:tä hyödyntää koulussa!

YouTube-videoiden käytöstä koulussa keskustellaan tosin kovasti. Kopiokissa osa 12 pohtii asiaa näin:

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sosiaalisen median luokkahuonekokeilu Savonlinnassa

Löysin netissä harhaillessani äsken mielenkiintoisen raportin. "Koulu 3.0. Sosiaalisen median luokkahuonekokeiluja kodin ja koulun välisen yhteistyön lisäämiseksi".  Kyseessä oli osahanke laajemmassa sosiaalisen median opetuskokeiluja -hankkeessa.

Raportista kopioitua:
"Sosiaalisen median luokkahuonekokeiluja kodin ja koulun välisen yhteistyön lisäämiseksi -hankkeessa Savonlinnan normaalikoulun 5a-luokka piti säännöllisesti lukuvuoden 2010-2011 aikana luokan omaa blogia, jonka tarkoituksena oli tuoda luokan toiminta kotien ja muiden sidosryhmien tietoisuuteen."

Kannattaa lukea! Hyvin kirjoitettu selvitys! Aion ottaa monia esiteltyjä juttuja käyttöön!

Sari