tiistai 24. helmikuuta 2015

Katkelmia Kalevalasta

Tänään jatkoimme Kalevala-teemalla. Viitoset valitsivat ensin verkosta löytyvästä Kalevalasta mielestään kiinnostavia sanoja sisältävän kohdan.


Seuraavaksi avattiin toiselle sivulle Wordle. Käytimme selaimena Internet Exploreria, koska sovelluksen vaatima Java ei toiminut Firefoxilla, ainakaan meidän koulumme koneilla.

Valittu teksti liitettiin sivulla olevaan laatikkoon. Sitten klikattiin kuvan alla "Go".


Sovellus avasi sivun, jossa annetun tekstin sanat olivat sikin sokin. Juuri tämän vuoksi tekstileikkeen valinnassa piti keskittyä kiinnostaviin sanoihin, ei niinkään sisältöön.

Koska meillä on käytössä vain mustavalkotulostin, kehoitin valitsemaan "color"- kohdasta väriksi BW, black and white. Sääli sinänsä, värillisissä vaihtoehdoissa on todella upeita juttuja!


Sitten sai leikkiä "layout"- ja "font"-kohtien kanssa, kunnes löysi omaa silmää miellyttävän sanapilven.Sitten sivu tulostettiin.


Seuraava ohje oli mennä Googleen ja kirjoittaa hakusanoiksi joko "Kalevala kuvio" tai "muinaiskuvio" tai "kalliomaalaus". Löytyneitä kuvia apuna käyttäen piti koristella tulostettu sivu.Ei liene yllätys, että tytöt valitsivat korumalleja.
Osalla oli työ vielä tätä kuvaa otettaessa kesken, mutta moni niistä saatiin jo esille oveen. Kalevalan kieli tuli piirun verran tutummaksi tämän projektin myötä.

Ei kommentteja: