maanantai 11. marraskuuta 2013

Majava-kilpailu ja Sumdog

Viidesluokkalaiset tulivat maanantaipäivän päätteeksi tvt-tunnille. Vähän säälitti iltapäivän myötä jo hieman väsähtäneet oppilaat, kun ilmoitin, että tänään harjoitellaan Majava-kilpailun tehtäviä ja keskiviikkona sitten osallistutaan kisaan.
 
Tässä on kilpailun sivuilta kopioitua tekstiä:
 

Mikä on Majava?

Majava on koululaisille suunnattu tietotekniikka-aiheinen kilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Liettuassa vuonna 2004. Kilpailun kehittämisen taustalla oli tarve parantaa tietotekniikan asemaa kansallisissa opetussuunnitelmissa sekä lisätä koululaisten kiinnostusta tietotekniikkaa ja sen opiskelua kohtaan. Kilpailussa aiheeseen tutustutaan hauskalla ja opettavaisella tavalla. Kilpailun kysymykset liittyvät tietotekniikan käyttöön, tietotekniikan yhteiskunnallisiin vaikutuksiin, loogiseen päättelyyn ja ongelmanratkaisutaitojen kehittämiseen.

Majava-kilpailu

Majava-kilpailu järjestetään vuosittain marraskuussa yli viidessätoista Euroopan maassa. Suomessa kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2010. Kilpailun toteutuksesta vastaa Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikkö (ent. tietojenkäsittelytieteiden laitos) yhteistyökumppaneineen.
Suomessa Majava-kilpailu järjestetään verkossa. Kilpailu järjestetään yleensä marraskuun toisella viikolla. Kilpailuluokkia on viisi:
  • Mini: luokat 2-3
  • Benjamin: luokat 4-5
  • Cadet: luokat 6-7
  • Junior: luokat 8-9
  • Senior: lukiot ja ammattioppilaitokset
 
 
Viidesluokkalaisilla on samat tehtävät nelosten kanssa. Aika hankalia olivat harjoitustehtävät näille isommillekin. Ja täytyy myöntää, että osa ongelmatehtävistä oli haastavia meille aikuisillekin. Ehkä vähän paremmalla keskittymisellä löytyisi oikea vastauskin... ;-)
 
 
Koska tunti oli aloitettu tällaisella tietoteknis-matemaattisella toiminnalla, ei siitä poikettu lopputunnillakaan. Sumdog siis!

 

 

Sumdog on osoittautunut matematiikkapeliksi, joka jaksaa motivoida oppilaita kerta toisensa jälkeen. Erittäin hyvää päässälaskemisen harjoittelua.

Tein taannoin Sumdog'ista pari esittelyvideota KuumaTVT:n DreamBroker-kanavaan.

Näin rekisteröidyt Sumdog'iin:Näin kirjaudut sisään, lisäät luokan jne.


  
Miltä Sumdog näyttää oppilaan silmin?

 
 
 
Eli niin se maanantaipäivä soljui kohti koulupäivän päätöstä, matikkapelejä pelaillen.
 

 

 
 


Ei kommentteja: