perjantai 27. helmikuuta 2015

Koruja Kalevalan hengessä


Tänään Kalevala-teemaviikkomme huipentui ohkolevyyn painelemalla tehtyihin koruihin tai vyönsolkiin. Näytin ensin dokumenttikameralla muutamia mukanani tuomia koruja sekä sen, miten ohkolevyyn saa paineltua kuvioita vaikka lyijykynällä.

Jokainen sai ensin suunnittelua varten paperinpalan ja sitten myöhemmin valmiiksi leikkaamani palasen ohkolevyä. Pilkoin aina yhden A4-kokoisen levyn 12 osaan.

Heijastin sitten erilaisia Kalevala-korun malleja valkokankaalle.


Oppilaat saivat mennä suunnitteluvaiheessa myös itse koneille etsimään inspiraatiota.Kun suunnitelma oli valmis, sai alkaa työstää ohkolevyä. Pöydällä oli muutama pala sanomalehteä pehmukkeena.


Oppilaat tekivät tarkkaa työtä.


Suunnitelma oli täydentynyt työskentelyn aikana. Jokainen leikkasi lopuksi tätä varten varaamillani vanhoilla saksilla oman korunsa tai solkensa oikeaan muotoon.


Oppilaat käyttivät myös oikeita koruja inspiraation lähteenä.


Luokanopettajaopiskelija-tyttäreni Emma oli paikalla tarkkailemassa luokkaa. Hän toimi valmiiden töiden esillelaiton valvojana. Olimme päällystäneet kaksi pahvinpalaa mustalla huovalla. Korun taakse kirjoitettiin permanent-tussilla nimi ja se kiinnitettiin maalarinteipillä alustalle.

Valmiit työt vietiin esille käytävän vitriiniin, mutta siitä ei vielä tullut otettua kuvaa. 

Hyvä projekti, kaikki osallistuivat innokkaasti. Nopeimmat olivat valmiina jo ensimmäisen tunnin lopulla, suurin osa toisen tunnin aikana.Ei kommentteja: